måndag 5 mars 2012

Gammaldags romantik för gästerna...

Nu när bygget står så gott som still hinner vi småpyssla och greja till de där efterlängtade detaljerna som är så roliga att ordna med... Så glad för traktens alla små butiker, som turligt nog har just det utbud man önskar... då och då dyker det upp härliga gamla saker som dessa, som helt enkelt inte går att motstå!

Till gästerna har det nu ställts i ordning ett gammaldags toalettbord... med kanna och fat, tvålask med söta rosentvålar och ett vackert skrin från tidigt 1900-tal som gömmer en silver borste och silverspegel. Först skulle vi ha ett skrivbord här var tanken, men nu blir det toalettbord istället. Även om gästerna kanske hellre nyttjar rinnande kranvatten i badrummet så är det en fin detalj och mysig känsla med eget toalettbord i rummet. Nu letar jag efter en bordsspegel och en liten korg för linnehanddukarna....

Bordet ska renoveras, efter det får vi se om det blir det som får stanna eller om jag letar upp något annat...

PS. Missa inte att dra en lott eller två i tävlingen med priser från Anna Fleberg och Olsson och Jensen, bara några få dagar kvar nu. Anmäl dig HÄR... vinnaren dras den 8 mars!

Kannan är en Victoria från Gefle, tidigt 1900 tal.... skålen är från Rörstrand, egentligen en storlek för liten skål men det fungerar! Allt måste inte vara så perfekt... ;) Båda är inköpta på Jerners Rum i Mariefred.
Otroligt vacker dekorationsmålning på Gefle's Victoria.... handmålat...
 Engelsk tvålask, stor och härlig med romantiskt motiv... rymmer nu gästtvålarna. I bakgrunden ligger det ljuvligaste skrinet, ett skönhetsskrin från tidigt 1900-tal som rymmer borste och spegel i silver. Skrinet kommer från Mångfaldens hus i Nykvarn... måste besökas!
 Tvålarna från Tadé är så underbara... de små rosentvålarna är helt perfekta små presenttvålar till övernattande gäster.
 Bordet kommer nog påbörjas till helgen... vi har hunnit långt på listan "alla miljarder små projekt" i helgen så jag tror att jag kan ägna detta lite tid här näst... Både bordet och tvålasken kommer från antikladan i Qvartinge.

9 kommentarer:

Vitt hus med svarta knutar sa...

Sååå vackert!!

Ha en fin dag!
Kram,
Regina

Fågel Blå sa...

Så vackert du fixat till det!!!!
Jag blir så inspirerad av dina vackra bilder!!!
Ha en fin vecka
Kramar Kathrine

lisashus sa...

Ja, så otroligt vackert och vem vill inte vara gäst hos dej?!:)
Kram
Lisa

Lev Vackert sa...

Lördagen den 19/5 från kl 12.00 Blir det äntligen av!
Vår första bloggträff i Lev Vackert Huset!
Nu är det verkligen dags, att träffas, skratta, luncha, fika och bara njuta av livet och trevligt sällskap- Japp, det är ju en bloggträff som jag talar om så klart! Jag och Ingela har velat haft en i flera år men inte riktigt fått tummen ur (usch gillar inte det uttrycket egentligen, men ni hajar vad jag menar.) Föranmälan ska göras till vitromantik@gmail.com samt en förskottsbetalnings ska göras i samband med anmälan. Detta så att vi kan bjuda på god lunch kycklingssallad, kaffe/te, dryck och kaka. Kostnad 135:-
Vi håller stängt för oss på övervåningen av huset så att vi till en början kan lära känna varandra där och ha lite lotteri och liknande. Vi kommer också kort presentera hur det gick till när vi förverkligade vår dröm om böckerna och butiken. Sen är det givetvis fritt att röra sig i butiken. För er som kanske vill sova kvar finns bra möjligheter bara ett stenkast bort. Se under Fliken Om Kristinehamn på vår hemsida www.levvackert.se

Rita sa...

Gorgeous photos as always Jenny.
rita

Ainosofia sa...

<3

Fru Sederblad sa...

Ja, där skulle jag hemskt gärna vilja vara gäst... Så vackert och drömskt...

Vitaboet sa...

Ljuvliga bilder!!!

Era gäster måste känna sig så välkomna alltså, det var verkligen vackert.

Kram Camilla

Anonym sa...

Ni har verkligen ett underbart vackert hem!! Och dina bilder.. såå ljuvliga..du lyckas verkligen fånga känslan i dem! Magiskt!!
//Minna

Related Posts with Thumbnails